Preloading - Growfy Webflow Template
Recruitment tech
December 20, 2022

5 manieren om je werving- en selectie proces te verbeteren met technologie

5 manieren om je werving- en selectie proces te verbeteren met technologie

5 manieren om je werving- en selectie proces te verbeteren met technologie

  • Online sollicitatieformulieren
  • Social media
  • Videoconferentie software
  • ATS (Applicant Tracking System)
  • Talent management software

Online sollicitatieformulieren

Online sollicitatieformulieren bieden een gemakkelijke manier om cv's en sollicitatiebrieven van kandidaten te verzamelen en te verwerken. Dit kan helpen om het werving- en selectie proces efficiënter te maken en om kandidaten gemakkelijker te vergelijken en te beoordelen. Bovendien kan het gebruik van online sollicitatieformulieren het sollicitatieproces versnellen, omdat kandidaten hun cv en andere relevante informatie gemakkelijk kunnen uploaden en verzenden.

Social media

Social media biedt een uitstekende manier om vacatures te delen en te promoten, zowel intern als extern. Dit kan helpen om je pool van potentiële kandidaten te vergroten en om kandidaten te vinden die anders misschien niet op je radar waren gekomen. Bovendien kun je met social media in contact komen met kandidaten die misschien niet actief op zoek zijn naar een baan, maar wel geïnteresseerd zijn in het werken voor jouw bedrijf.

Videoconferentie software

Met videoconferentie software kun je gemakkelijk online gesprekken voeren met kandidaten, ongeacht waar ze zich bevinden. Dit is vooral handig als je kandidaten wilt spreken die ver weg wonen of als je tijd- of geldbesparende maatregelen wilt treffen. Bovendien kun je met videoconferentie software gemakkelijk kandidaten laten zien hoe het is om voor je bedrijf te werken, wat kan helpen om het wervingsproces te versnellen.

ATS (Applicant Tracking System)

Een ATS (Applicant Tracking System) is een software tool die wordt gebruikt om cv's en sollicitatiebrieven van kandidaten te verzamelen, te organiseren en te beoordelen. Met een ATS kun je gemakkelijk cv's vergelijken en beoordelen op basis van bepaalde criteria, wat kan helpen om het werving- en selectie proces te vergemakkelijken. Bovendien kun je met een ATS gemakkelijk communiceren met kandidaten en het sollicitatieproces volgen.

Talent management software

Talent management software kan je werving en selectieproces op diverse manieren verbeteren. Zo kan het bepaalde handmatige taken automatiseren, zoals het versturen van bevestigingsmails naar kandidaten of het importeren van cv's. Het kan ook helpen om wervingsgegevens beter te organiseren en om gemakkelijker te communiceren met kandidaten. Bovendien kan het helpen om kandidaten gemakkelijker te vergelijken en te beoordelen, wat kan bijdragen aan het efficiënter maken van het werving- en selectie proces en het selecteren van de beste kandidaten.