Preloading - Growfy Webflow Template
Recruitment tech
December 20, 2022

Waarom social media marketing implementeren in je wervingsstrategie?

Waarom social media marketing implementeren in je wervingsstrategie?

Waarom social media marketing implementeren in je wervingsstrategie

  • Groter bereik
  • Versterken van employer brand
  • Lagere kosten van werving
  • Verbeterde targeting en relevantie
  • Versneld sollicitatieproces

Groter bereik

Social media marketing biedt een enorm bereik, met meer dan 3,6 miljard actieve gebruikers wereldwijd. Dit betekent dat je een enorm publiek kunt bereiken met je vacatureplaatsingen en andere recruitmentcontent. Bovendien kun je gerichte advertenties plaatsen om ervoor te zorgen dat je boodschap alleen wordt gezien door mensen die relevant zijn voor je doelgroep.

Versterken van employer brand

Door je bedrijf te presenteren als een aantrekkelijke werkgever op sociale media, kun je een positief beeld vormen bij potentiële werknemers. Dit kan bijvoorbeeld door het delen van foto's en video's van het werkleven binnen je bedrijf, het delen van artikelen over je bedrijfscultuur en het tonen van medewerkers die trots zijn om voor je bedrijf te werken.

Lagere kosten van werving

Social media marketing biedt een goedkoper alternatief voor traditionele wervingsmethoden, met de mogelijkheid om gerichte advertenties te plaatsen voor een fractie van de kosten van andere methoden. Bovendien kun je gemakkelijk de resultaten van je wervingsinspanningen meten, wat je in staat stelt om te zien wat werkt en wat niet.

Verbeterde targeting en relevantie

Met social media marketing kun je gerichte advertenties plaatsen om ervoor te zorgen dat je boodschap alleen wordt gezien door mensen die relevant zijn voor je doelgroep. Dit betekent dat je waarschijnlijk betere kandidaten aantrekt die voldoen aan de criteria die je zoekt.

Versneld sollicitatieproces

Met social media marketing kun je het sollicitatieproces versnellen door middel van het plaatsen van vacatureplaatsingen en het aanbieden van een online sollicitatieformulier. Dit kan helpen om de tijd die je besteedt aan het werven van kandidaten te verminderen en je wervingsinspanningen te verhogen.